Megvalósult, támogatott projektek

• A gyermekkori reumatikus betegségekről háziorvosoknak szóló információs kiadvány terjesztését a Rosszcsont Alapítvány támogatta.

• A Rosszcsont Alapítvány honlapjának létrejöttét az Alapítványon keresztül az AAM és a Carussel Group támogatta

Sajnos a hazai közvélemény kevéssé tájékozott a gyermekkori autoimmun betegségekről. Sokszor döbbent kérdés a válasz, ha a téma szóba kerül: „Reuma gyermekkorban?”. Ez a tájékozatlanság sok veszélyt rejt. Mindenekelőtt a betegek sajnálatos módon nagyon későn, hónapok, de akár évek óta tartó panaszok után jutnak el a szakemberhez. Másrészt az gyulladásos mozgásszervi betegségben szenvedő gyermekek természetesen számos fizikai, pszichés és emocionális kihívással kell szembenézzenek az életben, amihez, a társadalmi probléma rejtettségének okán, nem kapják, nem kaphatják meg a megfelelő segítséget.
    Az Alapítvány elsődleges feladata, hogy a reumatikus betegségben szenvedő gyermekek problémáira felhívja a figyelmet.

Az Alapítvány honlapon megjelenő logóját Roskó Gábor alkotása inspirálta.