Események

• 2010. októberében kerül megrendezésre a nagy sikerű DROP újabb rendezvénye.

Az alábbiakban Szekanecz Professzor Úr meghívója olvasható.

Tisztelt Kolléganők/Kollégak!

2007-ban majd 2009-ben nagy sikerrel, mintegy 600-700 résztvevővel szerveztük meg a DROP (Debreceni Reumatológiai Oktatási Program) interdiszciplináris fórumot. Ezen két rendezvényen áttekintettük a bőrgyógyászat, szemészet, gastroenterologia, onkológia és hematológia határterületi kérdéseit. A DROP és DROP2 utáni döntően pozitív visszhangok alapján úgy döntöttünk, 2010. október 28-31. között, ismét a debreceni Kölcsey Központban megrendezzük a DROP3 fórumot, ezúttal Vascularis reumatológia és immunológia témában. A téma sokat sejtet, hiszen szó lesz az atherosclerosis, angiogenezis, anyagcsere-betegségek (diabetes, köszvény), cardio- és cerebrovascularis kórképek (hypertonia, coronariabetegségek, stroke), szemészeti vascularis kórképek, nephrologiai betegségek egész soráról. A betegségek kapcsán áttekintjük a pathogenezist, diagnosztikát és terápiát érintő legújabb adatokat. A több mint 50 eladásra a hazai vascularis medicina „krémjét”, valamint neves külföldi előadókat (Yehuda Shoenfeld, Glant Tibor, Lakos Gabriella, Mikecz Katalin, Ann Ager, Mike Nurmohamed professzorok) kértünk fel. Ezúton is szeretnénk Önt és kedves munkatársait meghívni a DROP3 fórumra. A téma interdiszciplináris jellege alapján várjuk az érdeklődő reumatológusok, belgyógyászok, háziorvosok, diabetológusok, nephrologusok, kardiológusok, angiológusok, neurológusok, szemészkollégák, rezidensek, PhD hallgatók, gyógyszerészek jelentkezését. A DROP3 ugyanis a reumatológusok számára 50 pontos kötelező szintentartó tanfolyamként is akkreditált, mindegyik felsorolt szakma részére pedig 50 pontos kötelező szabadon választott tanfolyam!!!

Az első két DROP nemcsak szakmai szempontból volt sikeres, hanem a színvonalas esti programok és az ellátás területén is. Ismét számos meglepetéssel készülünk. Ezt a minőséget meg kívánjuk őrizni a további DROP-rendezvényeknél is. Várjuk észrevételeiket, ötleteiket, hogyan tudnánk a DROP rendezvénysorozatot még élvezhetőbbé, színvonalasabbá tenni.

Kérjük, amennyiben érdekli Önöket a DROP3 Interdiszciplináris Fórum, töltse ki a jelentkezési lapot illetve vegye fel a kapcsolatot Csonkáné Czibolya Évával (nch@newcongress.hu, mobil: 20/227-7106).

Várjuk jelentkezését!

Üdvözlettel:

Prof. Dr. Szekanecz Zoltán,
    főszervező,
    DEOEC Reumatológiai Tanszék

Csonkáné Czibolya Éva,
    technikai szervező,
    New Congress Hungary
  • Walk for Arthritis

Az esemény megszervezéséhez szervezők jelentkezését várjuk.

Aki kedvet érez a szervező munkához, inspirációt az alábbi oldalakról meríthet:

• Roskó Gábor Kiállítása és Jótékonysági Aukció

Roskó Gábor sporthoz kapcsolódó szobrai színes és játékos formában fogalmazzák meg a gyógyulás céljait a reumatikus betegségben szenvedő gyermekek részére: megőrizni a mozgás szabadságát. A művész természetesen szakított a gyermekkórházak Walt Disney utánérzéseinek sablonjaival és a kórtermekben elhelyezett szobrok révén forradalmasította az egészségügyi intézmények építészetének murális technikáit.

Mivel a szobrok egy működő gyermekegészségügyi intézmény (Tűzoltó utcai Gyermekgyógyászati Klinika) kórtermeiben nyertek elhelyezést, azokat csak a kórházban kezelt betegek és szüleik láthatják. Ugyanakkor az elkészült szobrokat sem a műértő közönség, sem az építész szakemberek elől nem szeretnénk elzárni, ezért egy, az osztály működése szempontjából alkalmas napon az érdeklődők előtt meg kívánjuk nyitni az intézmény kapuit a civil érdeklődök előtt. A gyermekek részére a kiállítás ideje alatt művészeti játszóházat tervezünk. A kiállítás időpontját később fogjuk meghirdetni.

A műveket a jótékonysági árverésen résztvevő érdeklődők egy-egy évre „örökbefogadhatják” Az így befolyt összeg is az Alapítvány céljainak elérését segíti. A támogatók feltüntethetik nevüket a szobrok mellett az örökbefogadás idejére.