Bemutatkozás

• Az Alapítvány célja, hogy a gyermekreumatológiai kórképekben szenvedő beteg gyermekek a gyógyításuk során a legmagasabb színvonalú ellátásban részesülhessenek.

Mottónk Dr. Jerry C. Jacobs, a modern gyermekreumatológia egyik megteremtője által megfogalmazott ars poetica:

"A gyermekkori arthritis kezelésének célja, hogy a beteget visszavezessük a normális életbe. Elég, ha arthritisben szenved, ne engedjük, hogy az arthritis lerombolja a kórházon kívüli életét. A gyermekkor felkészülés az életre, így nem átugorható, nem kihagyható. Játszanod kell, iskolába kell járnod, hogy megtanuld hogyan lehetsz jól funkcionáló felnőtt. Biztosítanunk kell, hogy ne az arthritis irányítsa a gyermek életét. Szembe kell néznünk, hogy a betegség hegeket hagyhat az ízületeken, de nem engedhetjük meg, hogy az arthritis következtében hegek maradjanak a gyermek személyiségén."

Az Alapítvány elő kívánja segíteni az európai klinikai-, betegellátási standardoknak, a gyógyítás új metodikáinak Magyarországon történő bevezetését. Elsődleges célunk lehetővé tenni a legkorszerűbb műszerek, eszközök, diagnosztikus és terápiás eljárások alkalmazását.

Az Alapítvány elő kívánja segíteni, hogy a betegek és hozzátartozóik megfelelő környezetben kerüljenek kórházi elhelyezésre, mind az ambuláns, mind a fekvőbeteg ellátás során.

Az Alapítvány célja a kezelt gyermekek gyógyulásának elősegítése, a gyógyításban résztvevő orvosok, ápolók és egyéb szakszemélyzet munkájának, a gyógyítás személyi és tárgyi feltételeinek javítása.